Συμβουλές για καθαρή αποχέτευση

  • Συμβουλή 1: Κατά τον καθαρισμό μετά το δείπνο, αφήστε να τρέξει ζεστό νερό μέσα από τον νεροχύτη της κουζίνας σας για να αποτρέψετε την συσσώρευση του λίπους. Μην αφήνετε να πέσουν μέσα στην αποχέτευση υπολείμματα των τροφίμων.
  • Συμβουλή 2: Ελέγξτε τα σιφόνια στο μπάνιο σας για τις τρίχες από τα μαλλιά και τα σαπούνια καθώς και τα έλαια σώματος που αρχίζουν να συσσωρεύονται. Μία φορά την εβδομάδα, γεμίστε με  νερό παραδείγματος χάρη την μπανιέρα σας (ενώ το πώμα είναι στην αποχέτευση) και στη συνέχεια τραβήξτε προς τα έξω το πώμα. Το βάρος
    και ο όγκος του νερού που θα γεμίσει τον σωλήνα θα ξεπλύνει τη γραμμή αποστράγγισης.
  • Συμβουλή 5: Να προσέχετε τι ρίχνετε μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας σας. Το αποχετευτικό δίκτυο δεν είναι φτιαγμένο για να δέχεται χαρτιά, μωρομάντηλα και άλλα ξένα αντικείμενα.
  • Συμβουλή 6: Ρίξτε μια χούφτα μαγειρική σόδα στην αποχέτευση με ζεστό νερό. Η σόδα είναι ένα καταπληκτικό μέσο καθαρισμού και επίσης απορροφά και δυσάρεστες οσμές. Το ίδιο επίσης μπορείτε να κάνετε και με το ξύδι.

Με αυτούς τους τρόπους και το πιο σημαντικό με έναν προληπτικό καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα, η αποχέτευση σας δεν θα βουλώσει και δεν θα αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο να πλημμυρίσετε. Διαβάστε εδώ σχετικά με την Τακτική Συντήρηση

  • Συμβουλή 3: Να επιθεωρείτε τακτικά την αποχέτευση κάνοντας συντήρηση. Ως προληπτικό μέτρο, μία φορά κάθε έξι μήνες ή μία φορά το χρόνο, να καλείτε μια εξειδικευμένη εταιρεία να κάνει προληπτικό καθαρισμό στην αποχέτευση. Μικρές ρίζες που διαπερνούν ένα σωλήνα αποχέτευσης πρέπει να καθαριστούν πριν μετατραπούν σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι ρίζες μπορούν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τις σωληνώσεις της αποχέτευσης σας.
  • Συμβουλή 4: Όταν βουλώσει κάποιο σημείο της αποχέτευσης, σε καμία περίπτωση μην ρίξετε κάποιο χημικό. Αυτά τα χημικά φάρμακα καταστρέφουν τις σωληνώσεις και έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.