Αλλαγές αποχετεύσεων

Η επισκευή ή αντικατάσταση των ραγισμένων σωλήνων αποχέτευσης μπορεί να είναι μια δαπανηρή τεχνική εργασία, αλλά απολύτως απαραίτητη.

Τέτοιες  ζημιές πρέπει να επισκευάζονται άμεσα, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες εκτεταμένες υλικές ζημιές στο ακίνητο. Και αυτό σίγουρα θα έχει επιπλέον κόστος, που θα επιβαρύνει την τσέπη σας. Επίσης μία εμπλοκή στο σύστημα της αποχέτευσης του σπιτιού μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σας. Είναι λοιπόν απαραίτητο να προχωρήσετε στις αναγκαίες επισκευές, μόλις αντιληφθείτε κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία της αποχέτευσης.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

Παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εύκολο να διαπιστώσετε αν υπάρχει ή όχι σοβαρό πρόβλημα στην αποχέτευση, υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις στις οποίες η ζημιά στην αποχέτευση μπορεί να μην είναι τόσο προφανής.

Για να εντοπίσετε τα σημάδια ενός σπασμένου σωλήνα αποχέτευσης πρέπει να κάνετε έναν έλεγχο για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν τυχόν διαρροές από την απoχέτευση. Η διαρροή λυμάτων από έναν εξωτερικό σωλήνα αποχέτευσης είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο, λόγω της δυσοσμίας που αναδύεται από τους χώρους που περνάνε οι σωλήνες αποχέτευσης, όπως υπόγεια, ακάλυπτοι χώροι, αυλές, φωταγωγοί.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις βλάβης της αποχέτευσης όπου δεν γίνονται αντιληπτές αμέσως, γιατί οι σωλήνες αποχέτευσης είναι χτισμένοι μέσα σε τοίχους και δάπεδα. Μετά από κάποιο καιρό, μπορεί να δούμε σημάδια υγρασίας ή μεγαλύτερης διαρροής νερού, σε τοίχους, πλακάκια ή στην οροφή του διαμερίσματος του ορόφου που βρίσκεται κάτω από το διαμέρισμά σας.

Πέρα από τις φανερές ή κρυφές διαρροές νερού, υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην αποχέτευση του σπιτιού σας και ίσως υπάρχει σπασμένος σωλήνας αποχέτευσης. Τα παρακάτω σημάδια μπορεί να δείχνουν ότι μπορεί απλά να έχει φράξει η αποχέτευση και να χρειάζεται απόφραξη και όχι ότι έχει σπάσει κάποιος σωλήνας αποχέτευσης.

-Παρατηρείτε ότι η μπανιέρα ή η λεκάνη έχει βουλώσει και αργεί ή αδυνατεί να αποστραγγίσει τα νερά.
-Ακούτε παράξενους θορύβους που προέρχονται από την αποχέτευση της τουαλέτας ή του μπάνιου σας.
-Αναδύεται δυσοσμία από τα σιφώνια του μπάνιου.

Αν γίνει απόφραξη και το πρόβλημα δεν λύνεται ή εμφανίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει κάπου σπασμένο τμήμα στο δίκτυο αποχέτευσης.

Η διάγνωση που θα μας δείξει και σε ποιο σημείο ακριβώς υπάρχει βλάβη, χωρίς περιττά σκαψίματα, γίνεται με την χρήση της κάμερας αποχέτευσης.

Εάν η ζημιά είναι μεγάλη και η επισκευή της αποχέτευσης του ακινήτου σας χωρίς σκάψιμο δεν είναι εφικτή, τότε ίσως να είναι καιρός να προγραμματίσετε την αντικατάστασή της. Μπορείτε να μάς καλέσετε να σας εξηγήσουμε τις επιλογές σας, να αναθεωρήσουμε το πρόβλημα και να σας δείξουμε πώς ακριβώς θα το διορθώσουμε.

Μην ξεχνάτε ότι για όλα τα τεχνικά θέματα υπάρχουν λύσεις και σε ορισμένα βασικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πολύ γρήγορα και οικονομικά.

Έχουμε επισκευάσει και αντικαταστήσει εκατοντάδες γραμμές αποχέτευσης και μπορούμε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αξιόπιστα, για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας!